Αίσιο τέλος στις έρευνες για την 47χρονη Νεοζηλανδή – Εντοπίστηκε σώα ανοιχτά της Κρήτης

190

Εντοπίστηκε ζωντανή η 47χρονη Νεοζηλανδή που αγνοείτο από την περασμένη Παρασκευή από την Αγκάλη Φολέγανδρου, όπου είχε μεταβεί με λέμβο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, η γυναίκα βρέθηκε μεταξύ Φολεγάνδρου και Κρήτης. Ηταν εξαντλημένη, αλλά καλά στην υγεία της.

Εφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και κατέβηκε από το σκάφος του Λιμενικού με τα πόδια σε πολύ καλή κατάσταση, μετά την περιπέτεια που έζησε μέσα στο μικρό φουσκωτό σκάφος χωρίς μηχανή, με το οποίο είχε πάει για να ψωνίσει κάποιες προμήθειες από κόλπο στη Φολέγανδρο, πλην όμως τα ρεύματα, όπως όλα δείχνουν την παρέσυραν, και βρέθηκε μεσοπέλαγα επί ώρες.

Οπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης στις έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και χερσαίες δυνάμεις από την Θήρα, την Ίο, τη Νάξο, τη Φολέγανδρο και τη Μήλο, τρία ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα η τεράστια επιχείρηση εντάθηκε περαιτέρω με την συμμετοχή και σκαφών από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Η γυναίκα λόγω της διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου για αξιολόγηση της κατάστασής της και τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, όταν την εντόπισε το πλωτό σκάφος, η ίδια πολύ συγκινημένη ευχαρίστησε τον κυβερνήτη και το υπόλοιπο πλήρωμα.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr