Δύο εκατομμύρια τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού το 2018

333

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού καταγράφηκαν παγκοσμίως την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη και την καταπολέμηση της νόσου. Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, οι γυναίκες συνήθως δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για πρόληψη και σύμφωνα με τα στερεότυπα που επικρατούν, αναμένεται ότι θα  φροντίσουν και θα δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών της οικογένειας, σε βάρος της δικής τους υγείας.

Η Avon συνεχίζοντας να υποστηρίζει τον αγώνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, με τη βοήθεια 5 εκατομμυρίων μελών της παγκοσμίως, προσπαθεί να αναδείξει την ανάγκη του να δοθεί από τις γυναίκες προτεραιότητα στην υγεία του στήθους.

Στην Ελλάδα με την υποστήριξη των: Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας, Ίαση, Στήριξη, Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την πραγματοποίησε Αποστολές Υγείας μέσα στο 2019, με κύριο στόχο τον προληπτικό έλεγχο.  Εθελοντές ιατροί, επιστημονικοί συνεργάτες της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. πρόσφεραν διαγνωστική, ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική και ψυχολογική στήριξη σε περισσότερες από 150 γυναίκες, μέχρι στιγμής, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και διενήργησαν  περισσότερους από 7.000 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και την ενημέρωση εκατοντάδων πολιτών σε Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ικαρία, Φούρνοι, Λακωνία, Μάνη, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Αττική.

Επίσης, με στόχο τη συνεχή και αποτελεσματική ενημέρωση των γυναικών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. χειρουργός μαστού, Δρ Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, σε ένα ειδικό βίντεο που φτιάχτηκε γι αυτό το σκοπό, δίνει χρήσιμες συμβουλές και αποσαφηνίζει «Μύθους και Αλήθειες» για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Η Avon ενθαρρύνει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να κάνουν ένα «Breast Break». Είτε πρόκειται για έναν αυτοέλεγχο μία ή δύο φορές το μήνα, ή για μια ετήσια μαστογραφία, είτε απλά ανοίγοντας διάλογο για την υγεία του μαστού με τους φίλους και την οικογένεια – καθένα από αυτά είναι σημαντικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης άναψε συμβολικά μία χαρακτηριστική ροζ λάμπα, σηματοδοτώντας τη σημαντικότητα των πρωτοβουλιών της.

Πηγή: naftemporiki.gr