Μαφιόζικη δολοφονία Ρώσου αξιωματούχου στη Μόσχα

207

Ο επικεφαλής του τμήματος της Ινγκουσετίας στην υπηρεσία καταπολέμησης του εξτρεμισμού του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας δολοφονήθηκε σήμερα στη Μόσχα.

Ο Ιμπραγκίμ Ελτζαρκίγιεφ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην οδό Ακαντεμισιάν Ανόχιν, .

Μαζί του ήταν και ο αδερφός του του, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης στην δολοφονική ενέδρα.

Ο ένοπλος πυροβόλησε εννέα φορές τους δύο άνδρες, σκοτώνοντάς τους επί τόπου. Ο δράστης, αφού πυροβόλησε τα θύματά του, διέφυγε με αυτοκίνητο και καταζητείται από την αστυνομία. 

Η δολοφονία του Ελτζαρκίγιεφ, ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου» που συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητά του, όπως ανέφερε πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο πρακτορείο Tass, καθώς η οικογένεια του Ελτζαρκίγιεφ είχε δεχτεί πολλές απειλές.

«Εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια. Η βασική θεωρία συνδέεται με την επαγγελματική δράση του. Είχε έρθει σε σύγκρουση με θρησκευτικές εξτρεμιστικές ομάδες στη δημοκρατία της Ινγκουσετίας», ανέφερε η πηγή.

Με βάση αυτή τη θεωρία «ο φόνος ήταν προσχεδιασμένος», είπε η πηγή αυτή, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης προφανώς γνώριζε τις κινήσεις του στόχου του.

«Ο Ελτζαρκίγιεφ βρισκόταν στη Μόσχα για προσωπική υπόθεση. Δεν ήταν σε επίσημη αποστολή», εξήγησε.

Τον Ιανουάριο φέτος είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας του Ελτζαρκίγιεφ, αφού δέχτηκε πυρά ενώ μετέβαινε από την Τσετσενία στην Ινγκουσετία. Τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο μαζί του τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ εκείνος δεν έπαθε τίποτα.

Η Επιτροπή Ερευνών επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ελτζαρκίγιεφ και ξεκίνησε ήδη την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr