Yπ. Παιδείας: H oδική ασφάλεια θα διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία

376
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, προανήγγειλε εχθές στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλεία την εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφαλείας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Υπ. Παιδείας: H oδική ασφάλεια θα διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία

Τι θα διδαχθούν οι μαθητές

Οι μαθητές θα μάθουν τους κανόνες κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες για ν’ αντιδρούν σωστά σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά και για να έχουν σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και στα ΜΜΜ.

Επίσης, στο μάθημα οδικής ασφάλειας θα μάθουν να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της κακής οδήγησης και θα βελτιώσουν την ικανότητα προσανατολισμού τους.

Τέλος, θα τους δοθούν κίνητρα ώστε να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του σχολικού και οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

H πρόταση της υφυπουργού

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών», ενώ εξέφρασε την επιθυμία της η ενέργεια αυτή να βρει το σύνολο των κομμάτων σύμφωνο, «ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια, στο εάν προλάβει η δασκάλα ή ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας να διδάξει τελικά το μάθημα».