Στη φυλακή η συμμορία που «μπούκαρε» με αυτοκίνητα σε καταστήματα

224

Για τρεις μήνες έμπαιναν σε καταστήματα αλλά εδώ και λίγες ώρες… μπήκαν στην φυλακή. Ο λόγος για τους συλληφθέντες της τελευταίας σπείρας που χτυπούσε τους στόχους της με την βοήθεια αυτοκινήτων της δεκαετίας του 90 τα οποία χρησιμοποιούσαν σαν «πολιορκητικούς κριούς». 

Τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ήταν αρκετά για ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακίσουν τους δυο συλληφθέντες. Καταλυτικό ρόλο όμως έπαιξε και το γεγονός ότι οι νεαροί πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που τους εντόπισαν, τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν στην οδό Μεσσηνίας, κοντά σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Μάλιστα, ενώ προσπαθούσαν να τους περάσουν χειροπέδες οι νεαροί τους επιτέθηκαν.

Τα στοιχειά που τους «καίνε»

Το τελευταίο χτύπημα που έκαναν ήταν σε κοσμηματοπωλείο στην λεωφόρο Αρτέμιδος με ένα αυτοκίνητο το οποίο έριξαν πάνω στην τζαμαρία. Εκεί έγινε το πρώτο λάθος… Όταν το αυτοκίνητο τους ακινητοποιήθηκε, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ήταν σπασμένα τα πίσω φανάρια. Παρόμοια θραύσματα βρέθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος.

Επίσης, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος μέσα στο κοσμηματοπωλείο και όπως εκτίμησαν ήταν «προερχόμενες πιθανώς από τραυματισμό των δραστών κατά την είσοδο τους σε αυτό». Στο δεύτερο χτύπημα για το οποίο κατηγορούνται, αφορά κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην λεωφόρο Παλλήνης στην Παιανία, οι κάμερες κατέγραψαν έναν δράστη ο οποίος «προσομοιάζει με έναν από τους συλληφθέντες ενώ φοράει και τα ίδια γάντια με αυτά που είχε όταν συνελήφθη».

«Κατηγορητήριο τραβηγμένο από τα μαλλιά»

Οι συλληφθέντες φέρονται να παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και θέλησαν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο συνήγορος υπεράσπισης τους, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας μιλώντας στην zougla.gr, υποστηρίζει ότι «μια αποδεδειγμένη εμπλοκή σε μια σοβαρή κλοπή, ένα ελεγχόμενο διαβιβαστικό που τη μια προσδιορίζει τα κλοπιμαία σε 5000 ευρώ κατά προσέγγιση και την άλλη σε εκτιμώμενη αξία 120.000, τη μια αποδίδει «σύσταση και συμμορία» και από την άλλη ασκείται δίωξη για «εγκληματική οργάνωση». Μια έκθεση κατάσχεσης κλοπιμαίων με αναφορά σε πλημμεληματική πράξη 372 του Π.Κ και από την άλλη μια εκτιμώμενη γενικά αξία «πιθανόν κλοπιμαίων», έχουν μετατρέψει μια καθαρά σοβαρή πλημμεληματική κατηγορία σε ένα διογκωμένο «τραβηγμένο από τα μαλλιά» κατηγορητήριο χωρίς καμία ουσιαστική βάση απέναντι σε έναν 18χρονο μεταμελημένο, νεαρό πατέρα δυο παιδιών που παρασύρθηκε από μεγαλύτερους σαφώς συγκατηγορουμένους του!».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το δίδυμο καθώς και ο ανήλικος συνεργός του που αναζητείται έχουν κάνει και άλλα χτυπήματα και εξετάζουν στοιχεία και βίντεο από άλλες επιθέσεις με παρόμοιο τρόπο.

Zougla newsroom

Πηγή: zougla.gr