Νέος Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ ο Γιώργος Παγουλάτος

169

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) αναλαμβάνει από την 1 Νοεμβρίου ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, διαδεχόμενος τον Θάνο Ντόκο ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

«Το ΕΛΙΑΜΕΠ συγχαίρει τον δρα Θάνο Ντόκο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο οποίος ήταν μαζί μας περισσότερο από 20 χρόνια, από αυτά 15 χρόνια στην καίρια θέση του Γενικού Διευθυντή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης , χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο με καθαρή σκέψη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μισαλλοδοξίες» ο οποίος «με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσέγγιζε και το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον».

«Ο Γιώργος Παγουλάτος αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο σε μια εποχή που το ΕΛΙΑΜΕΠ ανανεώνεται, διευρύνει τις δραστηριότητές του και ενισχύει το αποτύπωμά του εντός και εκτός συνόρων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο κ. Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. Έχει διατελέσει διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος των Πρωθυπουργών Λ. Παπαδήμου και Π. Πικραμμένου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

«Βασικές αρχές του ΕΛΙΑΜΕΠ παραμένουν: ανεξαρτησία, τεκμηριωμένη γνώση, εξωστρέφεια και ευρωπαϊκός προσανατολισμός», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr