Μια βροχή ήταν αρκετή για συμφόρηση στην Αθήνα

185

Επιβάτης σε πλημμυρισμένο λεωφορείο έχει σκαρφαλώσει σε στύλο για να αποφύγει τα νερά.

Εφτανε μια ισχυρή βροχή χθες το απόγευμα στην Αθήνα για να προκληθούν μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τις πρώτες απογευματινές ώρες σε περιοχές του Πειραιά και στα νότια προάστια, ενώ σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας φωτεινοί σηματοδότες βρέθηκαν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σημεία που μόνιμα ξεχειλίζουν ύστερα από ισχυρή βροχή, όπως η άνοδος της οδού Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, μετατράπηκαν και πάλι σε λίμνες. Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τους οδηγούς, λόγω των φοιτητικών συλλαλητηρίων και των κλειστών δρόμων περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και των λεωφόρων Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, λίγο πριν από τις 15.00, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων εντοπίζονταν στα εξής σημεία: στην Αθηνών – Λαμίας στην έξοδο, από Αθηνών έως Καλυφτάκη στο ύψος της Αχαρνών, αλλά και αντίστροφα στο ίδιο σημείο στην είσοδο. Στη λεωφόρο Κηφισού, στο ποτάμι, από την παραλιακή μέχρι το ύψος της λεωφόρου Αθηνών. Στην άνοδο της Λ. Κηφισίας και στην κάθοδο της Β. Κωνσταντίνου.

Το κύμα κακοκαιρίας που διαδέχθηκε τις ηλιόλουστες μέρες του φετινού Οκτωβρίου εκδηλώθηκε κατ’ αρχάς στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά έφτασε και στα νότια ηπειρωτικά και στην Αττική. Στο Ιόνιο σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα χθες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Λόγω της έντασης των φαινομένων, στην Κεφαλονιά έγιναν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετούς οικισμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα χθες σημειώθηκαν στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στον Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Πηγή: kathimerini.gr