Η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου ‘Περί Διεθνούς Προστασίας’

379

Στη χθεσινή της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ‘Περί Διεθνούς Προστασίας’ αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα από μία σειρά δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, που αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

‘Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θεσμοθετεί ένα αυστηρότερο αλλά και πιο δίκαιο σύστημα χορήγησης ασύλου μόνο σε όσους το δικαιούνται. Με σεβασμό μεν στα δικαιώματα των αιτούντων, αλλά χωρίς περιθώρια κατάχρησης τους, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε δε ότι οι νέες ρυθμίσεις, αποσκοπούν κυρίως στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου αλλά και στην ταχύτερη επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

‘Οφείλουμε ως υπεύθυνη πολιτεία να αντιμετωπίσουμε τη συλλήβδην και ανέλεγκτη εγκατάσταση όλων όσων εισέρχονται στη χώρα μας, θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες’ κατέληξε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης.