Θετικά βλέπει το ΥΠΟΙΚ τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

206

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτής & Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Χρήστος Νούνης, ο Α´ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του TEA-Interamerican κ. Ευάγγελος Θωμόπουλος και ο Β´ Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Φύτρος (ΤΕΑ Johnson & Johnson).

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. που είναι η συμβολή στη διάδοση και ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης με βάση τη διεθνή εμπειρία καθώς και η συνδρομή στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού της πλαισίου λειτουργίας μέσω υποβολής ολοκληρωμένων και εποικοδομητικών προτάσεων, έθεσαν εγγράφως υπόψη του κου Yφυπουργού, σειρά θεμάτων προς συζήτηση που αφορούν: α) το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Τ.Ε.Α., β) τις συνολικές προτάσεις της Ένωσης για τη βελτίωση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων σε αυτήν μελών που έχει επεξεργαστεί η Ένωση, γ) τις ειδικότερες προτάσεις βελτίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης των ΤΕΑ λόγω του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και δ) ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα καθώς και για το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α. που αναμένεται να ενσωματωθεί μέχρι τα τέλη του 2019 στο εθνικό δίκαιο με την ενσωμάτωση της 2ης ευρωπαϊκής οδηγίας 2341/2016/ΕΕ για τα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ).

Ο κος Βεσυρόπουλος από τη δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής συνάντησης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαλεκτική συζήτηση που ακολούθησε, και φάνηκε ιδιαίτερα ενήμερος για τα θέματα της επαγγελματικής ασφάλισης, όντας και ο ίδιος ασφαλισμένο μέλος του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Υπογράμμισε καταληκτικά ότι διάκειται θετικά έναντι του 2ο πυλώνα ασφάλισης και ότι θα εξετάσει αναλυτικά και με θετική διάθεση τις θέσεις και προτάσεις της Ένωσης. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βεσυρόπουλο για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας και έθεσαν τις υπηρεσίες των μελών της στη διάθεσή του για παροχή οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας προς την κατεύθυνση της ταχείας ανάπτυξης της επαγγελματικής ασφάλισης.

Πηγή: capital.gr