Στην πρώτη πεντάδα των παραβάσεων στην Ελλάδα η Πιερία τον Οκτώβρη

480

6.342 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια, την εβδομάδα 14 με 20 Οκτώβρη, σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα «η παράβαση της εβδομάδας» που ξεκίνησε από την Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει κανονικά και αντιμετωπίζει τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις με στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα 14 με 20 Οκτώβρη πολλά κλιμάκια της τροχαίας βγήκαν στους δρόμους και έδωσαν προτεραιότητα στις παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στον αριθμό, 1.172 συνεργεία της Τροχαίας συγκροτήθηκαν συνολικά σε όλη τη χώρα. Ελέγχθηκαν 34.173 οχήματα από τα οποία βεβαιώθηκαν 5.418 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και 924 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Αττική και Θεσσαλονίκη ήταν οι δύο «πρωταθλήτριες» παραβάσεων, με 1.013 και 540 αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια έχουμε το Κιλκίς με 373, την Κόρινθο με 298, την Πιερία με 285, τη Μαγνησία με 224 και τη Χαλκιδική με 223.

Η αστυνομία βεβαιώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μέλλον με στόχο να υπάρξουν σωστές αρχές οδικής συμπεριφοράς από τους χρήστες του οδικού δικτύου. Η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι υπόθεση όλων μας και βασικά προαπαιτούμενα ώστε να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις μας και να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα. Το πρόγραμμα «η παράβαση της εβδομάδας» έχει αποδώσει περισσότερα από τα αναμενόμενα και σίγουρα η συνέχισή του εγγυάται ένα καλύτερο κλίμα στους δρόμους της χώρας μας.

Πηγή: gazzetta.gr