Ο Τραμπ «παρασημοφόρησε» μέσω κατασκευασμένης φωτογραφίας τον σκύλο που κυνήγησε τον αλ Μπαγκντάντι

267

Μια fake φωτογραφία του ίδιου να παρασημοφορεί τον… σκύλο που κυνήγησε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται στην ουσία για μια εικόνα αλλοιωμένη την οποία δημιούργησε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Daily Wire χρησιμοποιώντας φωτογραφία του πρακτορείου Associated Press από αληθινή παρασημοφόρηση που είχε κάνει ο Τραμπ.

Στη συγκεκριμένη όμως φωτογραφία τη θέση του ανθρώπου που έλαβε το βραβείο έχει πάρει ο σκύλος, ενώ η λεζάντα γράφει «Αμερικανός ήρωας». 

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του σκύλου, όμως το Newsweek ανέφερε ότι ο γερμανικός ποιμενικός ονομάζεται Κόναν.

Την Κυριακή, καθώς οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, καθοδηγούμενες από τον σκύλο, πλησίαζαν τον Μπαγκντάντι που προσπαθούσε να αποδράσει από μια σήραγγα, εκείνος ανατινάχτηκε και σκοτώθηκε μαζί με δύο από τα παιδιά του. Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι ο «όμορφος» και «ταλαντούχος» σκύλος ήταν «σπουδαίος».

Ο σκύλος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Πηγή: kathimerini.gr