Βράβευσαν γυναίκες δημοσιογράφους για το θέμα συντάξεων χηρείας – Τον αγώνα είχε ξεκινήσει μαι Κατερινιώτισσα και 5 Λαρισαίες

428

Εκατοντάδες ήταν οι δημοσιογράφοι, άνδρες και γυναίκες, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής, αλλά και περιφερειακής εμβέλειας, από το ραδιόφωνο, από τις εφημερίδες, από τα ιστολόγια και τους ιστότοπους, που στάθηκαν στο πλευρό των μελών του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. και βοήθησαν να αρθούν οι δυσμενέστατες διατάξεις για την ορφανική οικογένεια του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Έτσι, το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. αποφάσισε να βραβεύσει τον άνδρα Έλληνα δημοσιογράφο στο πρόσωπο του Γιώργου Αυτιά που δεν παρέλειπε, είτε με μέλη του ΔΣ είτε με εργατολόγους και άλλους καλεσμένους να αναφέρεται στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Και ποιος του παρέδωσε το βραβείο; Μα φυσικά η “φωνή” του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α., η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Χριστίνα Τσέτουρα.

Τη γυναίκα δημοσιογράφο βράβευσε ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α. στο πρόσωπο της Φραντζέσκας Σαββοργινάκη που ίσως ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, όταν 5 γυναίκες από τη Λάρισα και 1 από την Κατερίνη μαζί με τον τωρινό υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων ξεκίνησαν τον αγώνα για την κατάργηση του επαίσχυντου άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου. Από τότε δεν σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα. Σε δεκάδες εκπομπές ένα από τα θέματα ήταν οι Συντάξεις Χηρείας. Τη βράβευση έκανε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Απόστολος Παπαπαρίσης, συχνός καλεσμένος στις εκπομπές της. Οπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «ένα τεράστιο ευχαριστώ και στους δύο και μέσα από εσάς στο σύνολο σχεδόν του δημοσιογραφικού κόσμου που υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.».

Πηγή: eleftheria.gr