Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο

224

Συγκέντρωση στα Προπύλαια για το Μεταναστευτικό ζήτημα και συγκεκριμένα κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αναρχικές συλλογικότητες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Παράλληλα συμμετέχουν αντιρατσιστικές μια μεταναστευτικές οργανώσεις έπειτα από κάλεσμα του Φόρουμ Μεταναστών και Προσφύγων.

Το Φόρουμ Μεταναστών και Προσφύγων στο κάλεσμά του αναφέρει:

«Το σύντομο χρονικό διάστημα της διαβούλευσης δε μας επέτρεψε να συμμετάσχουμε ουσιαστικά σε μία διαδικασία που αφορά και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας. Εμείς ανησυχούμε για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και για την ποιότητα εξέτασης των αιτημάτων, για το πλαίσιο της διοικητικής κράτησης και τις απελάσεις, αλλά και για την απουσία μίας ξεκάθαρης στρατηγικής για την ένταξη, γεγονός το οποίο θα ενδυναμώσει και τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ανησυχούμε για γεγονότα όπως αυτά στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους ανθρώπους που χρειάζονται διεθνή προστασία. Η αρνητική στάση εκδηλώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24/10 όπου κι απορρίφθηκε η πρόταση για βελτίωση της διάσωσης και της έρευνας στη Μεσόγειο.

Εμείς απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες και σε όλους και προσκαλούμε σε αυτήν την εκδήλωση τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης, τους Υπουργούς και τους βουλευτές της Κυβέρνησης, τους βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το Δήμαρχο Αθηναίων, τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και προπάντων τους συμπολίτες μας έτσι ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μία συμπεριληπτική κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και παρέχει δίκαια, άσυλο προστασίας στους εκτοπισμένους.

Η πορεία διαμαρτυρίας θα καταλήξει έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Βασιλίσσης Σοφίας 2-4.»

Πηγή: zougla.gr