Κυριάκος Γιάγκου – Ο προπονητής φυσικής κατάστασης του «Απόλλωνα» Λάρισας

1669

Το ποδόσφαιρο πλέον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φυσική κατάσταση, με τους παίκτες να οδεύουν σε πρότυπα μηχανής…που πρέπει να δουλεύει σε φούλ ρυθμούς όλη τη σαιζόν χωρίς να βγάλουν τραυματισμούς. Για να το πετύχουν αυτό, πέρα από την πολλή δουλειά και την τύχη, χρειάζονται και τους κατάλληλους ανθρώπους, που με το Πρόγραμμα εκγύμνασης θα τους οδηγήσουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πίσω από την επιτυχημένη δουλειά και το καλό, καθημερινό έργο ενός προπονητή, «κρύβεται» και ένα εξαιρετικό επιτελείο. Πίσω από την αγωνιστική «μεταμόρφωση» της περσινής σαιζόν και της φετινής SuperLeague 2 του «Απόλλωνα» Λάρισας «κρύβεται» σε «πολύ μεγάλο βαθμό» ο Κυριάκος Γιάγκου.

Μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας, «άγνωστος» για τους περισσότερους, ο μόλις 25 ετών Κυριάκος (γεννημένος στην Κατερίνη στις 13 Ιουνίου 1994) επέλεξε να δοθεί ψυχή τε και σώματι στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών.

Ο Κατερινιώτης Κυριάκος Γιάγκου, προπονητής φυσικής κατάστασης του «Απόλλωνα» Λάρισας δεν είναι ένα τυχαίο όνομα στον χώρο. Πρόκειται για έναν ανερχόμενο γυμναστή που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία.

Ο Κυριάκος Γιάγκου φοίτησε στα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη πρώτος, με ειδικότητα στην«προπονητική αθλημάτων κλειστού χώρου», από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα».

Ως φοιτητής στο τέταρτο έτος των σπουδών του ανέλαβε το 2015 την ομάδα του«ΠΑΟΚ» Handball, η οποία ανακηρύχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας τη χρονιά που την ανέλαβε. Με την αποφοίτησή του προσλήφθηκε από την «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» ως προπονητής φυσικής κατάστασης στην ομάδα under 16 το 2016-2017 που ανακηρύσσονται πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία τους.

Συγχρόνως αναλαμβάνει την ενδυνάμωση και αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών της Superleage” της «ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Ανέλαβε επίσης, ατομικές προπονήσεις σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου: Γουάρντα, Αυλωνίτης, Γιαννιώτης, Δώνης, Γιάννου, καθώς και των περισσοτέρων παικτών του Survivor 2017-2018 (Σπυροπούλου, Φαρμάκη κ.ά.).

Έρευνά του σχετικά με τη «Νευρομυϊκή Συναρμογή και αποκατάσταση» έχει δημοσιευθεί σε αθλητικές εφημερίδες.

Η παρουσία του υπόσχεται κατάρτιση και επιτυχίες στην ομάδα του «Απόλλωνα» Λάρισας.