ΑΔΕΔΥ : «Όχι στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων»

199

«Η ρύθμιση του Ν. 4557/18 που υποχρεώνει τα εργατικά σωματεία να αυτοφακελώνονται στο TAXISNet, συνδέοντάς τα έμμεσα με το μαύρο χρήμα από εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι απαράδεκτη και πρέπει τώρα να αποσυρθεί. Αποτελεί τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζονται τα συνδικάτα ως «εγκληματικές οργανώσεις που ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή χρηματοδοτούν την τρομοκρατία»».

Αυτό επισημαίνει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ σε ψήφισμά του, προσθέτοντας: «Είναι θρασύτατη πολιτική επιλογή να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων με τους ανθρώπους του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλέμπορους, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής μαφιόζους».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι θα θέσει το θέμα στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και θα τον καλέσει να αναστείλει άμεσα αυτή τη διάταξη και με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει αυτή την «υποχρέωση» των συνδικάτων.

«Τα συνδικάτα δεν απολογούνται ούτε δίνουν λογαριασμό σε κυβερνήσεις, κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση. Λογοδοτούν μόνο στα μέλη τους», σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: in.gr