Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η παρέλαση σήμερα 28η Οκτωβρίου στην Κατερίνη

759

Εορτασμός της  Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 σήμερα στην Κατερίνη με το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων να έχει ως εξής:

Ώρα 08.00 ́ Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις εκκλησίες. 2. Ώρα 10.20 ́ (Ώρα προσέλευσης 10:15′) Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γε- ώργιος, με το Ιερατείο της πόλης. 

Τον Πανηγυρικό, θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό, η κ. Παρθένα Ναβροζίδου, Διοικητική Υπάλ- ληλος της ΔΙΔΕ Πιερίας.

Ώρα 10.10 ́ 

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες, όλων των σχολείων της πόλης, θα βρίσκονται έγκαιρα στον Κα- θεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένα, στο χώρο του Μνημείου της πλατείας Ελευθερίας. 

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων, θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης. Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται: α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (στο ύψος του πρώην 1 ου Δημοτικού Σχολείου) β) Η οδός Ιωαννίνων (ΟΤΕ) για τα Γυμνάσια γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία ε) Η οδός Περδίκα για τους Πρόσκοπους.

Ώρα 11.00 ́ 

Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV ΤΘ Τα- ξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσί- ας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματι- κών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11.30 ́ 

Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση, των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργα- νώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

Ώρα 13:00 (Μετά τη λήξη της παρέλασης) 

Στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.