Ν. Σπανός: Η Τουρκία κάνει ψυχολογικό πόλεμο σε Ελλάδα και ΕΕ μέσω προσφυγικού

228

Την τουρκική πρακτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και το πώς αυτή επηρεάζει τις σχέσεις Αθηνών – Άγκυρας εξηγεί ο υποναύαρχος ε.α., Νίκος Σπανός, μιλώντας στην εκπομπή «One Line».

«Πρόκειται για έναν τύπο ψυχολογικού πολέμου που ασκεί η Τουρκία ενάντια στην Ελλάδα και την ΕΕ. Δεδομένων των θεμάτων, έρχεται να δημιουργήσει ένα πρόβλημα στην χώρα μας και στη διεθνή κοινότητα.

Αλλάζοντας τη φιλοσοφία και την φιλοξενία των Ελλήνων. Ίσως θέλει να τεστάρει και τα νεύρα μας» σημειώνει ο κ. Σπανός. «Η Τουρκία έχουν ένα πλάνο. Η πολιτική της Τουρκίας, ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας, είναι να μεγαλώνει η πατρίδα τους και να είναι πρώτη στα γεγονότα. Να μη χάνει.

Δείτε τη «Γαλάζια Πατρίδα» προσθέτει. «Η Ελλάδα βοηθάει και σώζει ανθρώπους για το προσφυγικό, η Τουρκία κάνει το αντίθετο. Αφήνει διακινητές και δουλεμπόρους να δρουν ανενόχλητοι. Και μετά λένε ότι εάν χρειαστεί, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε» υπογραμμίζει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και προσθέτει πως «στην Ελλάδα είμαστε μόνοι μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής απέναντι στο μεταναστευτικό. Είναι μεγάλη πρόκληση το ζήτημα».

Ακόμα, ο υποναύαρχος υποστηρίζει την ανάγκη να αναθεωρηθεί η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό και να «γίνονται στην Τουρκία οι διαδικασίες εξέτασης και χορήγησης ασύλου».

Πηγή: tanea.gr