Σταϊκούρας για αναβάθμιση S&P: Η αξιοπιστία της χώρας σταδιακά ενισχύεται

211

Η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης S&P αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας μας σε “ΒΒ-“, από “Β+” από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της”. 

Πηγή: capital.gr