Πέντε οι συλλήψεις για την υπόθεση του «φορτηγού του θανάτου» στο Εσσεξ

226

Στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για την υπόθεση των 39 νεκρών που εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε εμπορευματοκιβώτιο φορτηγού στο Εσσεξ της Βρετανίας, προχώρησαν οι αρχές το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, γύρω στα 20, από τη Βόρεια Ιρλανδία, με την υποψία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Δουβλίνου το πρωί, μετά την άφιξή του με φέριμποτ από τη Γαλλία.

Πρόκειται για την πέμπτη, συνολικά, σύλληψη, την ώρα που βρετανικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Παράλληλα, η βρετανική αστυνομία ζητεί βοήθεια από μέλη της βιετναμικής κοινότητας στη Βρετανία και στο εξωτερικό για να αναγνωρίσει τα 39 θύματα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει να συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών άτομα από άλλες εθνικότητες, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.

Πηγή: kathimerini.gr