Με περισσή αυταρέσκεια!!!

370

Του Ηλία Χρυσικού *

Στις τοπικές αυτοδιοικήσεις υπάρχουν “ασθένειες” οι οποίες αν δεν ελεγχθούν εγκαίρως, μπορεί να γίνουν θανατηφόρες.

Μία και η βασικότερη εξ αυτών, είναι η αλαζονεία που δεν αποτέλεσε ποτέ καλό σύμβουλο για τους κατέχοντες στους θώκους της εξουσίας.

Οι αλαζόνες, μοιάζουν με τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι περπατάνε με ξυλοπόδαρα, νομίζουν ότι είναι ψηλοί, αλλά πέφτουν εύκολα και στην πολιτική το πέσιμο αυτό είναι οδυνηρό που ισοδυναμεί πολλές φορές με οριστική διαγραφή του προσώπου αυτού από την πολιτική σκηνή του τόπου.

Τελευταία είναι σαφές ότι πολλά μέλη και πολιτικά στελέχη, έχουν προσβληθεί από τη μοιραία αυτή “ασθένεια”, σε όλα τα επίπεδα.

Η άρνηση της κριτικής αντιπαράθεσης, η καθεστωτική συμπεριφορά τους, οι βίαιες επιθέσεις τους, (σε όσους έχουν άλλη άποψη), τους κάνουν να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Κατά την άποψή μου, προκαλούν την κοινή γνώμη, χρησιμοποιούν κάθε μέσο εναντίον των αντιπάλων τους, που παρά τις διακηρύξεις τους, (μέσα σε ελάχιστο χρόνο), στελέχη με περισσή αυταρέσκεια, εκφράζονται απαξιωτικά, είτε για πολιτικούς αντιπάλους, είτε για πολίτες και κοινωνικά στρώματα που τολμούν να έχουν αντιρρήσεις, (για την διοίκησή τους), ακόμη και σε δημοσιογράφους.

Είναι καιρός στις μικρές μας κοινωνίες οι αυτοδιοικητικοί να ασχοληθούν με φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον μέσο πολίτη, με τον πλέον άμεσο τρόπο.

Στην εποχή μας, ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να αναπτύξουν ισχυρά αντισώματα και να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή, προσγειωμένοι και έχοντας πλήρη γνώση της θέσεώς τους και του σεβασμού που οφείλουν στον πολίτη.

Δυστυχώς τα παθήματα των άλλων δεν γίνονται μαθήματα και ίσως πολύ γρήγορα όλοι τους, διαπιστώσουν ότι οι καρέκλες της εξουσίας είναι ναρκοθετημένες…

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στο Ν. Πιερίας.