Εσσεξ: Δραματικές οι τελευταίες στιγμές στο «φορτηγό του θανάτου» – Βρέθηκαν ίχνη από αίμα στις πόρτες

200

Δραματικές ήταν οι τελευταίες στιγμές των 39 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο λεγόμενο «φορτηγό του θανάτου» στο Έσσεξ. Οι βρετανικές αρχές βρήκαν στις πόρτες και άλλες εσωτερικές επιφάνειες του φορτηγού, αποτυπώματα από αίμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ, τα θύματα χτυπούσαν τις πόρτες προσπαθώντας απεγνωσμένα να καλέσουν βοήθεια.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι σοροί των θυμάτων- έξι από αυτούς φέρονται να ήταν από το Βιετνάμ- βρέθηκαν με ελάχιστα ρούχα πάνω τους.

«Όταν άνοιξε η πόρτα του κοντέινερ, όσοι αντίκρισαν την εικόνα των δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο έπαθαν σοκ. Υπήρχαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού όπου πρέπει να χτυπούσαν ζητώντας βοήθεια», ανέφερε η πηγή της βρετανικής αστυνομίας. 

Έως τώρα έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση με το φορτηγό του θανάτου στο Έσσεξ. Ο τέταρτος που συνελήφθη ήταν ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

«Συγγνώμη, μαμά, πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω»

«Συγγνώμη, μαμά. Δεν κατάφερα να φθάσω στο εξωτερικό. Μαμά, σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Είμαι από το Νγκεν, Καν Λοκ, Χα Τινγκ, στο Βιεντάμ. Συγγνώμη, μαμά». Αυτό ανέφερε το σπαρακτικό μήνυμα της 26χρονης Βιετναμέζας Παμ Τι Τρα, που εστάλη στις 21.28 ώρα Γκρίνουιτς την Τετάρτη, την ώρα που το κοντέινερ-ψυγείο βρισκόταν εν πλω από το Βέλγιο προς τη Βρετανία.

Την πληροφορία έδωσε στον Τύπο η βιετναμέζικη οργάνωση Ηuman Rights Space, η οποία ανέφερε ότι έχει ενδείξεις πως η Τρα δεν ήταν η μοναδική Βιετναμέζα στο μοιραίο κοντέινερ. Την Πέμπτη, οι βρετανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ στη βιομηχανική ζώνη του Γκρέιζ κατάγονταν από την Κίνα. Οι κινεζικές αρχές αντέδρασαν με επιφυλακτικότητα, σημειώνοντας ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία. Το BBC μετέδωσε χθες ότι, σύμφωνα με την οικογένειά της, η Τρα είχε πληρώσει 30.000 στερλίνες για το ταξίδι έως τη Βρετανία. Η κοπέλα είχε μεταβεί αεροπορικώς από το Βιετνάμ στην Κίνα και από εκεί, επίσης αεροπορικώς, στη Γαλλία.

Πηγή: kathimerini.gr