Αηδιαστική περιπλοκή στην υπόθεση παιδεραστίας στη Μάνη

234

Ανατριχίλα προκαλεί  νέα εξέλιξη στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στη Μάνη από ιερέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  εμπλέκεται και δεύτερο πρόσωπο.

Το κορίτσι που παρακολουθείται από ψυχολόγους, κατονόμασε τόσο τον ιερέα όσο κι έναν ακόμη άντρα.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί και θα φανεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγος μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου» δηλώνει στον τηλεοπτικό σταθμό Star η δικηγόρος του ιερέα.

Άλλες  πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε κακοποιηθεί. Σύμφωνα με τη δική του  μαρτυρίας την κακοποιούσε και ο σύντροφος της μητέρας της, δηλαδή ο ιερέας και μαλιστα επί σειρά ετών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» : Κανένας δεν πίστευε το παιδί, η μητέρα αντιδρούσε στις έρευνες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με την είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας που αφορά την κακοποίηση που δέχθηκε ένα 12χρονο κορίτσι από ιερέα σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, περιγράφονται τα όσα έζησε η ανήλικη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το «Χαμόγελο του παιδιού», το κορίτσι φαίνεται πως είχε μιλήσει στην μητέρα του για το θέμα, η οποία όμως δεν την πίστευε και όχι μόνο δεν την πίστευε, αλλά όταν η 12χρονη – πλέον – απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτό την απομάκρυνε από τον Ιερέα, η μητέρα του μαζί με αυτόν πήγαν στη δομή του «Χαμόγελου» και προπηλάκισαν τους υπαλλήλους προκειμένου να πάρουν το παιδί πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων για την σύλληψη του ιερέα στην ανατολική Μάνη Λακωνίας για σεξουαλική Κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας ενημερώνει για την «Οδύσσεια» που πέρασε το μικρό κορίτσι προσπαθώντας να μιλήσει για την φρίκη που πέρασε.

Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβη σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση η 12χρονη ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα. Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου». Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:

Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει; Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση;

Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;».

Πηγή: Star

Πηγή: zougla.gr