Στον Αρειο Πάγο καταθέτει ο Αδωνις Γεωργιάδης για τη Novartis

190

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis που οδήγησαν σε ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας από τους δέκα πολιτικούς που κατονομάστηκαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων. Η υπόθεση ως προς αυτόν δεν έχει ακόμα αρχειοθετηθεί, ενώ έχει μπει στο αρχείο για επτά από τους δέκα πολιτικούς.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη πραγματοποιείται στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον οποίο επίσης έχουν ήδη καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλοι.

Η κατάθεση του υπουργού, αν έχει αναφορά σε πολιτικούς, θα διαβιβαστεί στη Βουλή ενόψει της έναρξης των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο συνήγορος του Αδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «ο υπουργός καταθέτει με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για μία δυσώδη υπόθεση, όπου δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό τους έργο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».

Πηγή: kathimerini.gr