Φ. Μπαραλιάκος «Το νομοσχέδιο ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ξεπερνά εμπόδια και επανεκκινεί την οικονομία της Ελλάδας»

320

Τοποθέτηση του βουλευτή στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. 

Στη συζήτηση του σχεδίου Νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις” στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος, στην έναρξη της ομιλίας του, τόνισε εμφατικά πως μόλις μετά από 3,5 μήνες, αφότου η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, καταθέτει στη Βουλή ένα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο – σταθμό για την Ελληνική Οικονομία.
Ένα νομοσχέδιο που επανατοποθετεί την χώρα μας στον επενδυτικό παγκόσμιο χάρτη, θεραπεύει αδυναμίες, αίρει αποτρεπτικά εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων, θωρακίζει το αύριο της επιχειρηματικότητας και επανεκκινεί την οικονομία μας.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος,  που μεταβάλλει το επιχειρηματικό περιβάλλον, βοηθά τις νεοφυείς επιχειρήσεις και αναζωογονεί πολλές ακόμα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ υπογράμμισε την ετοιμότητά της για τις τομές που απαιτούνται, ώστε να γίνει η Ελλάδα επιτέλους ένα κράτος φιλικό για επενδύσεις, με σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, με ανταγωνιστικές εργασιακές συνθήκες, με πρακτικές λύσεις σε γραφειοκρατικές στενώσεις του παρελθόντος.

Είναι ώρα η Ελλάδα να απαγκιστρωθεί από τις τελευταίες θέσεις σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες των δεικτών ανταγωνιστικότητας. Έχουν προτεραιοποιηθεί οι  απαιτούμενες παρεμβάσεις που απλοποιούν επιτέλους διαδικασίες που αποθάρρυναν διαχρονικά τόσο την υλοποίηση όσο και την απόδοση των όποιων νέων επενδύσεων.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Μπαραλιάκος μίλησε για την οξυδέρκεια και την ωριμότητα του νομοσχεδίου και το βασικό του τρίπτυχο:  Απλούστευση, Επιτάχυνση, Εκσυγχρονισμός.

Στην αποφώνησή του συνεχάρη όσους εργάστηκαν για τη σύνταξη του νομοσχεδίου και εξέφρασε την σταθερή του πεποίθηση πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης εισάγουν την οικονομία μας σε μια νέα εποχή.
Γι’ αυτό η εν λόγω προσπάθεια απαιτεί τη στήριξη όλων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του κ.Μπαραλιάκου εδώ.