Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία 92χρονου στη Σάμο

217

Φως στη δολοφονία 92χρονου, τον Νοέμβριο του 2016 στη Σάμο, έριξε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Αρχικά η υπόθεση είχε αντιμετωπισθεί ως εξαφάνιση. Πρόσφατα όμως προέκυψαν κάποιες πληροφορίες και στοιχεία και η εισαγγελία διέταξε επανεξέταση της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, η εξαφάνιση του 92χρονου κατοίκου Σάμου είχε δηλωθεί στις 26 Νοεμβρίου από συγγενικό του πρόσωπο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας Εύβοιας. Άμεσα έγιναν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο έναν 74χρονο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος 74χρονου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα και ομολόγησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνητρο του φόνου αποδίδεται σε οικονομικές διαφορές και συγκεκριμένα σε χρέος που είχε ο δράστης προς το θύμα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν χθες τον 74χρονο, που, εξεταζόμενος, αποδέχθηκε την εμπλοκή του. Ακολούθως, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Πηγή: kathimerini.gr