Εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25 στο One Channel : H κυβερνητική καταστολή έχει ξεφύγει από κάθε όριο

321

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον τραυματισμό 19χρονου φοιτητή από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το ίδιο βράδυ στη Βουλή, αλλά και για την ψήφο των αποδήμων.

Για τον τραυματισμό του νεαρού διαδηλωτή, μέλους του ΜέΡΑ25, ο κ. Κριθαρίδης τόνισε πως «είναι κάτι που πρέπει να μας θορυβεί όλους τρομερά, η καταστολή από πλευράς κυβέρνησης έχει εντατικοποιηθεί και έχει ξεφύγει από κάθε όριο».

Μίλησε στη συνέχεια για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τι αυτό περιλαμβάνει, καθώς επίσης άσκησε και δριμεία κριτική στις διατάξεις, οι οποίες «υποβιβάζουν τα εργατικά δικαιώματα».

Ο κ. Κριθαρίδης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης σχετικά με το κατά πόσο συζητήθηκε στην κοινωνία και πόσο γρήγορα ανατέθηκε στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Θεωρεί ότι είναι «μια ακόμα ζοφερότητα του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα εγκληματικό νομοσχέδιο σε πολλαπλά επίπεδα».

«Καταφέρει ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα στον κόσμο της εργασίας με ρυθμίσεις που καταργούν όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Συνδυάζοντας το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ. Κριθαρίδης εξέφρασε την άποψη πως δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια και τα παραπάνω είναι μια απόδειξη αυτού. «Μιλάμε για αλχημείες, ενώ η ζοφερότητα παραμένει ίδια. Το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο, τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν εκεί και η ελληνική οικονομία και κοινωνία παραμένουν σε τετραπλή χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε πως σαν κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου θα ασκήσει μια «εποικοδομητική αλλά σκληρή αντιπολίτευση», ενώ για την ψήφο των αποδήμων είπε πως ενώ στην αρχή ήταν θετικοί, πλέον θα καταψηφίσουν, καθώς θέτουν ως προϋπόθεση τη δημιουργία περιφερειών του εξωτερικού, κάτι που η κυβέρνηση δεν ενστερνίζεται.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr