Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος

189

Σε ηλικία 56 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

«Ο Φώτης Χρονόπουλος εργάστηκε σκληρά και με σεμνότητα όλη τη διάρκεια του σύντομου βίου του. Δημοσιογράφος με σπάνιο ήθος, εργατικός και ευσυνείδητος διέθετε υψηλή κατάρτιση και οξύτητα σκέψης. Η μεγάλη του καλλιέργεια και ο πλούτος των γνώσεών του παρουσιάζονται και στα βιβλία που εξέδωσε: “Εγχειρίδιο Ελληνομάθειας”, “Από τον Σινάτρα στην Καραγκούνα” και “Το λεξικό του Καβάφη”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του Φώτη Χρονόπουλου θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 12.00 μ. στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

Ο Φώτης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963, μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στο τμήμα Διεθνών Σπουδών της Παντείου Σχολής και από την ηλικία των 20 ετών, το 1983, παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Ρ/Σ «Κανάλι 15», «Κανάλι 1», ενώ το 1987 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ και τα θέματα του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, από το 1991 εργάστηκε στον «ANTENNA», στην παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ειδήσεων και αργότερα, στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Εστία», «Ελεύθερος Τύπος», «Βήμα», στον Τ/Σ «Star Channel», το περιοδικό «Newsweek», σε εφημερίδες και σταθμούς της Πάτρας, με την οποία παρέμεινε πάντοτε συνδεδεμένος, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας.

Πηγή: kathimerini.gr