Τοποθέτηση της Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής

231

Η Βουλευτής, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής με αντικείμενο τον προγραμματισμό των εργασιών της. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, πέρα από τα μέλη της Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Μαυριάς, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, κυρία Ελένη Δρούλια.

Η Βουλευτής επισήμανε αρχικά ότι βασικός στόχος της επιτροπής θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης της Βουλής, τόσο στο χώρο του Κοινοβουλίου όσο και εκτός αυτού.

‘’Ο τεράστιος πλούτος της Βιβλιοθήκης θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει γνωστός στους Βουλευτές και στους συνεργάτες τους αλλά και να βγει και εκτός Κοινοβουλίου και να φτάσει στους μαθητές, στους νέους, στους επιστήμονες, στους ερευνητές, στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων ζωντανή  και ενεργή μέσα στην κοινωνία των πολιτών και κυρίως προσβάσιμη από όλους’’ τόνισε χαρακτηριστικά.