Επεισόδια και τραυματισμοί στο φοιτητικό συλλαλητήριο

210

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τα «λουλουδάδικα» όπου η αστυνομία είχε στήσει μπλόκο προκειμένου να ανακόψει την πορεία των (περίπου 1000) φοιτητών προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη σύγκρουση των φοιτητών με τις αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει τραυματισθεί ένας φοιτητής, ενώ υπάρχει επίσης και ένας τραυματίας αστυνομικός.

Φθορές έχουν επίσης προκληθεί σε περιπολικό καθώς και στην κλούβα των ΜΑΤ.

Με ανάρτησή του στο twitter το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Μέλος της νεολαίας μας που συμμετείχε στη φοιτητική πορεία, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης. Θα ενημερώσουμε με λεπτομέρειες αφού βεβαιωθούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια, ενώ επισημαίνει πως «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».

Από τις επιθέσεις, όπως αναφέρει ακόμη η ΓΑΔΑ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.

Πηγή: kathimerini.gr