Σε κατάθεση για τη Novartis η Mαρία Παπασπύρου

228

Στον απόηχο της χθεσινής «εκρηκτικής» έναρξης της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novaris, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνεχίζονται οι παράλληλες έρευνες για το αν και πώς στήθηκε σκευωρία για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης, έχει καλέσει σήμερα σε κατάθεση την πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Για την κυρία Παπασπύρου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, έχει καταθέσει ότι μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρουσία του τότε υπουργού Μιχάλη Καλογήρου μετά το ταξίδι των εισαγγελέων στη Βιέννη και είχε επικρίνει σφοδρά τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση σχετικά με τις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά την Μαρία Παπασπύρου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κληθεί σε κατάθεση και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση Τουλουπάκη

Παράλληλα, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, που είχε ζητήσει την εξαίρεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή σχετική εισαγγελική πρόταση.

Πηγή: kathimerini.gr