Πόρτο Ράφτη : Προσαγωγή ατόμου για τη μεγάλη φωτιά – Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών

192

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαμολιά.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Οι Αρχές λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση κατοικιών ενώ όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα irafina.gr έχει προσαχθεί ένας ύποπτος μετά από υπόδειξη κατοίκων.

Υπό μερικό έλεγχο

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή μολονότι συνεχίζουν, εκτός από τις φλόγες, να αντιμετωπίζουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Έχει πλέον αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής για να αντιμετωπιστούν οι πύρινες εστίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε μια ή δύο εξοχικές κατοικίες, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από επίσημες πηγές.

Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία με την συνδρομή της Αστυνομίας προχώρησε σε προληπτική εκκένωση σε μέρος του οικισμού Απόλλωνα με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ

Η αστυνομία το βράδυ εξαιτίας της πυρκαγιάς αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας για να διευκολύνει την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πηγή: tanea.gr