Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

528

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κατερίνη. Την ομιλία του Αντώνη Παπαδόπουλου, γραμματέα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ο Α. Παπαδόπουλος στην αρχή της ομιλίας, είπε: «καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Από αυτό το βήμα εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας και σε όλους αυτούς που ζουν όχι μόνο αυτές τις μέρες αλλά εδώ και πολλά χρόνια στο πετσί τους τι σημαίνουν ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τι πάει να πει ιμπεριαλιστικός πόλεμος».

Τόνισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στην Τουρκία για την έναρξη των επιχειρήσεων, «αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και το δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ για το ότι οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών».

Επίσης, κάλεσε το λαό να παλέψει για την ακύρωση της αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ και αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων. «Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα», είπε κλείνοντας, «με όπλο την αλληλεγγύη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

 

Πηγή: 902.gr