Alpha Bank: Εφικτός ένας ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης το 2020

232

Η αποτελεσματικότητα του αναπτυξιακού νόμου και της φορολογικής πολιτικής εξετάζεται στο τελευταίο δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank που κυκλοφόρησε σήμερα.

Στην ανάλυση της η Alpha Bank εκτιμά ότι “ένας ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης το 2020 είναι εφικτός”, ως αποτέλεσμα “του εξορθολογισμού του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής (μείωση συντελεστών φορολογίας με παράλληλο έλεγχο δαπανών) και των παρεμβάσεων του Αναπτυξιακού Νόμου που τονώνουν την επενδυτική δαπάνη και ενισχύουν την παραγωγικότητα”.

Όπως σημειώνει η τράπεζα, “σημαντικοί καταλύτες για μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική τα επόμενα έτη θα είναι, πρώτον, η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας του ελληνικού ομολόγου, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία και δεύτερον, η επιτυχία του σχεδίου αντιμετώπισης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο θα ενισχύσει τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.”

Παράλληλα τονίζει ότι “η εισαγωγή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη υψηλού ρυθμού μεγέθυνσης, καθώς προβλέπει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και περαιτέρω απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στο επιχειρείν”.

Θεωρεί δε την αξιόπιστη εφαρμογή του Αναπτυξιακού “ακόμη μεγαλύτερης σημασίας”.

“Οι επιχειρήσεις και οι διεθνείς επενδυτές πρέπει να πεισθούν ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια διαμορφώνει ένα μόνιμο πλέον θεσμικό πλαίσιο κανόνων. Επιπλέον, η επιτάχυνση αδειών και εγκρίσεων για ορισμένα μεγάλα – σε όρους δαπάνης και απασχόλησης – έργα, ενισχύει την αξιοπιστία και την προσήλωση σε αυτήν την πολιτική”, αναφέρει.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο στη δεξιά στήλη “Σχετικά Αρχεία”

Πηγή: capital.gr