Υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην Πιερία

369

Η υποστελέχωση και τα προβλήματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Περιφερειακών ενοτήτων όπως η Ημαθία, η Χαλκιδική και η Πιερία, που καταδεικνύονται από  το μεγάλο ζωικό κεφάλαιο  και τον μεγάλο αριθμό των εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης, απασχόλησαν τη θεματολογία της συνάντησης, ενόψει του νέου προγράμματος προσλήψεων υπαλλήλων που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι των Κτηνιάτρων, συζήτησαν και το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας που άδικα αντιμετωπίζει συνάδελφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΔΥ. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με εντολές εκτέλεσης έργου και αυθαίρετες μετακινήσεις κτηνιάτρων από θεωρούμενες “αρκετά στελεχωμένες Π.Ε.” σε σαφώς υποστελεχωμένες. Η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται με αυταρχικές πρακτικές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) και πρότεινε την διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Υπεύθυνων Υπουργών για τις προσλήψεις. Όσον αφορά τις μετακινήσεις κτηνιάτρων, θεώρησε πως θα πρέπει να υλοποιούνται σε εθελοντική βάση συνδρομής στις υποστελεχωμένες Π.Ε. της Π.Κ.Μ.

Πηγή: agronews.gr