Ρουμανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων του Όρμπαν με τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

181

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία, προχωρεί ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ηγέτης του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Λούντοβιτς Όρμπαν, προκειμένου, όπως δήλωσε στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, η χώρα να μην παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή της πορεία και την πολιτική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν, σήμερα (Τρίτη 22 Οκτωβρίου) και αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο, όπως τόνισε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

«Η Ρουμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση πολύ σύντομα, μια κυβέρνηση που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), διά της επικεφαλής του Βιόριτσα Νταντσίλα, είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λούντοβιτς Όρμπαν, έχοντας ξεκαθαρίσει παράλληλα πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: zougla.gr