Κατερίνη: Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

867

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ς Οκτωβρίου:

A. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Εορταστικές εκδηλώσεις, των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ’ αυτούς, της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ομιλίες, σε ειδικές συγκεντρώσεις, σ’ όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.. Για τις Υπηρεσίες, που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η συγκέντρω- ση θα πραγματοποιηθεί ,στην αίθουσα συσκέψεων, στον 4ο όροφο και ώρα 13.00 ́. Ώρα 12.00 ́
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτι- κό πρόγραμμα), προσκόπων, συλλόγων και σωματείων.

Β. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1. Ώρα 08.00 ́ Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις εκκλησίες. 2. Ώρα 10.20 ́ (Ώρα προσέλευσης 10:15′) Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γε- ώργιος, με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό, θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό, η κ. Παρθένα Ναβροζίδου, Διοικητική Υπάλ- ληλος της ΔΙΔΕ Πιερίας.

3. Ώρα 11.00 ́
Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV ΤΘ Τα- ξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσε- ων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

4. Ώρα 11.30 ́
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση, των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργα- νώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

5. Ώρα 13:00 (Μετά τη λήξη της παρέλασης)
Στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, από Πολιτιστι- κούς Συλλόγους της Πιερίας.