Διαπραγματευτής του Μπατακλάν σε εκπαίδευση Ελλήνων αστυνομικών

200

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, το σεμινάριο του Οργανισμού της Ε.Ε. για την κατάρτιση και εκπαίδευση των αρχών επιβολής του νόμου (CEPOL) με θέμα: «Διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηρίας και επικοινωνία σε καταστάσεις κρίσης», το οποίο πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια Ημαθίας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 29 πιστοποιημένοι διαπραγματευτές προερχόμενοι από αρχές επιβολής του νόμου κρατών – μελών της Ε.Ε., τον FRONTEX και την Ελβετία, ενώ παράλληλα έλαβαν μέρος και 13 εισηγητές – εμπειρογνώμονες από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του εξωτερικού.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εισαγωγή των εκπαιδευομένων σε εξειδικευμένες έννοιες που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση σε ιδιαίτερα κρίσιμα περιστατικά, παρέχοντάς τους ειδικά εργαλεία με σκοπό την υποβοήθηση του έργου τους κατά την επιτέλεση της αποστολής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 13 εισηγητές του σεμιναριού ήταν και οι Γάλλοι που είχαν εμπλακεί στη διαπραγμάτευση των υποθέσεων του Μπατακλάν και του εβραϊκού παντοπωλείου το 2015 στο Παρίσι.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή πραγματικής άσκησης με την κωδική ονομασία «Μινώταυρος», η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων, την Ομάδα Σχεδιασμού Ασκήσεων και την Ειδική Εκπαιδευτική Ομάδα Διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: kathimerini.gr