Απίστευτο : Δεκάδες μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία και κατέλαβαν ελληνικό τελωνείο!

292

Δεκάδες μετανάστες πέρασαν ανενόχλητοι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων στον νομό Εβρου και πραγματοποίησαν κατάληψη στο τελωνείο Καστανιών.

Πρωτοφανές περιστατικό

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό καθώς έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις δρόμων και στο παρελθόν από μετανάστες αλλά για πρώτη φορά περνούν μαζικά τα σύνορα με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο και καταλαμβάνουν ελληνικό τελωνείο.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής περί τους 70 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο Καστανιών αφού πέρασαν πεζή τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν και κάθισαν στο οδόστρωμα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, πραγματοποιώντας κατάληψη του τελωνείου.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της FRONTEX, οι οποίοι βρήκαν τους μετανάστες μπροστά στις μπάρες και το φυλάκιο του διαβατηριακού ελέγχου της ελληνικής πλευράς, έχοντας κλείσει τον μεθοριακό σταθμό.

Τους συνέλαβαν

Τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τη διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου, της ταυτοποίησης και του σχηματισμού δικογραφίας.

Ολοι τους είναι νέοι, οι περισσότεροι ηλικίας από 20 ως 30 ετών αλλά και ορισμένοι ανήλικοι.

Πηγή: in.gr