Το 7χρονο αγόρι που είναι αλλεργικό στον χειμώνα

291

Από μία σπάνια πάθηση πάσχει ένα 7χρονο αγόρι, που είναι αλλεργικό στον χειμώνα.

Το παιδί από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αλλεργικές αντιδράσεις που απειλούν τη ζωή του, οι οποίες προκαλούνται από το ψύχος του χειμώνα, εξαιτίας μιας σπάνιας δερματικής πάθησης. σύμφωνα με τη New York Post.

Ο Tommy Leitch πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που είναι γνωστή ως κνίδωση-αγγειοίδημα, που προκαλεί εξανθήματα, δυσκολία στην αναπνοή και πρήξιμο στο στομάχι τους χειμερινούς μήνες.

«Τον περασμένο χειμώνα νοσηλευόταν κάθε μήνα καθώς η αλλεργία του προκαλούσε βίαιους εμετούς, πάλευε να αναπνεύσει και παραληρούσε» είπε η μητέρα του Abigail McDonald. «Είναι μία τρομακτική κατάσταση και πάντα πανικοβάλλομαι, καθώς μπορεί να απειλήσει τη ζωή του αν ο Tommy δεν τύχει επείγουσας ιατρικής φροντίδας».

Η μητέρα του λέει ότι τα συμπτώματα του 7χρονου ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, όταν παρατήρησε ένα εξάνθημα στο κεφάλι του.

«Νόμιζα ότι ήταν απλώς μία ιογενής μόλυνση αλλά το επόμενο πρωί ήταν καλυμμένος από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και παραπονιόταν για το στομάχι του και για πόνους στο στήθος και είχε πρησμένο πρόσωπο και στομάχι» είπε η McDonald.

Ο Tommy μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου παραπέμφθηκε σε δερματολόγο ο οποίος και διέγνωσε την πάθηση. Από τότε έμαθαν ότι είναι επίσης ευαίσθητος και στον ζεστό καιρό.

«Δεν γνώριζα ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στις θερμοκρασίες πριν από τον Tommy, που νομίζω ότι το κάνει ακόμη πιο δύσκολο» είπε η μητέρα του.

Απαιτείται η χρήση αντιισταμινικών για να μειωθούν οι εξάρσεις, που μπορεί να γίνουν θανατηφόρες αν δεν αντιμετωπιστούν.

«Είμαι συνεχώς σε επιφυλακή γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε μπορεί να συμβεί κάτι και αυτό το κάνει ακόμη πιο τρομακτικό» δήλωσε.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: Newsbeast