Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Code Girls» στην Αλεξανδρούπολη

211

Παρουσία της νέας ακολούθου Δημοσίων Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Σύνθιας Χάρβεϊ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη το δεύτερο μέρος του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης προγραμματισμού «Code Girls» για κορίτσια ηλικίας από 10 έως 16 ετών, που συνδιοργάνωσαν η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα.

Η κ. Χάρβεϊ, η οποία επέδωσε τις βεβαιώσεις συμμετοχής, απευθυνόμενη στα περίπου 40 κορίτσια που παρακολούθησαν το εν λόγω πρόγραμμα, σημείωσε ότι «το να μάθει κανείς, στις μέρες μας, να γράφει έναν κώδικα, είναι τόσο σημαντικό όσο το να ξέρει να διαβάζει. Αυτό το πρόγραμμα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εσάς, να σας ανοίξει μία πόρτα σ’ έναν καινούριο κόσμο και να σας βοηθήσει να πετύχετε στο μέλλον». Όπως διευκρίνισε, ακόμη και στις ΗΠΑ, που θεωρούνται μία χώρα πολύ προηγμένη στην τεχνολογία, παραμένει ζητούμενο η συμμετοχή των κοριτσιών στις επιστήμες που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά και έχουν αναπτύξει διάφορα προγράμματα, παρόμοιο με το «Code Girls», ούτως ώστε να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν τα κορίτσια να συμμετέχουν.

 «Καθώς ο κόσμος γίνεται πολύ πιο αλληλένδετος, κάθε ένας από εμάς, άσχετα με το φύλο του, έχει κάποιον ρόλο να παίξει και όλοι έχουμε να κερδίσουμε όταν νέοι άνθρωποι έρχονται κοντά και μοιράζονται τα ταλέντα τους…», είπε η κ. Χάρβεϊ ενθαρρύνοντας τις νεαρές μαθήτριες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν τη διαφορά. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Information Networks Institute του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, στον χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και στόχος είναι οι συμμετέχουσες σε αυτό να αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του Internet να γίνουν οι δημιουργοί του, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: zougla.gr