Καταιγιστικές εξελίξεις στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης! Παραιτήθηκαν δύο γιατροί

751

Παραιτήθηκαν δύο επικουρικοί γιατροί της μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, συνέπεια του περιστατικού χρηματισμού γυναικολόγου της κλινικής.

Από τον κ. Ανέστη Μυστρίδη εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

Το Γ.Ν. Κατερίνης οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες ότι προέκυψε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πρόβλημα λειτουργίας του Μαιευτικού – Γυναικολογικού τμήματος, μετά την αιφνίδια παραίτηση και των άλλων δύο Επικουρικών ιατρών του τμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τμήμα υπηρετούν δύο ειδικοί μόνιμοι ιατροί, δύο ειδικευόμενοι, και υπηρετούσαν και τρείς Επικουρικοί ιατροί. Μετά από αυτόφωρη διαδικασία, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον καταδίκη, που οδήγησε σε παραίτηση ενός Επικουρικού ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με προηγούμενα έγγραφα της – και δη στις αρχές του τρέχοντος έτους – είχε ζητήσει την κάλυψη των κενών θέσεων του εν λόγω τμήματος με μόνιμο προσωπικό.

Ήδη έχει ζητηθεί, από την 3η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Γ.Ν. Κατερίνης από τους φορείς ευθύνης της και θα ζητηθεί εντός της ημέρας να αναπληρωθούν τα κενά από τις παραιτήσεις των Επικουρικών ιατρών από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Επικουρικών Ιατρών που τηρεί.