Διήμερη εκδρομή στην Πιερία από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας:

342

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε στις 12 – 13 Οκτωβρίου 2019 διήμερη εκδρομή στον νομό Πιερίας.

Η εκδρομή ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το Αγρίνιο με πρώτη στάση για καφέ λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Περίπου στις 12:30 οι εκδρομείς έφτασαν στο Δίον όπου τους περίμενε η ξεναγός τους για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στο μουσείο.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφικό Λιτόχωρο όπου απήλαυσαν το γεύμα τους και από εκεί έφυγαν για το ξενοδοχείο τους στην παραλία Κατερίνης. Το απόγευμα περιελάμβανε επίσκεψη στην πόλη της Κατερίνης μέχρι το βράδυ και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το πρωί της Κυριακής μετά τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. της Αγίας Φωτεινής, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Όλυμπος και όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό προσκύνημα με μεγάλη ιστορία.

Μετά από ένα καφεδάκι στο γειτονικό Λιτόχωρο, το μεσημέρι κατέληξαν στον Πλαταμώνα για το μεσημβρινό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Το απόγευμα η στάση για καφέ έγινε στην γραφική Καλαμπάκα κάτω από τους βράχους των Μετεώρων και η επιστροφή τους στο Αγρίνιο στις 10 περίπου το βράδυ.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων το προσεχές διάστημα», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Γ. Παπαδήμας.

Πηγή: agrinonews.gr