ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ BINTEO: Ο αρχαιολογικός χώρος στο Δίον από ψηλά!

434
Έναν απίστευτα όμορφο αρχαιολογικό χώρο, αυτόν στο Δίον, βιντεοσκόπησε με drone ο κινηματογραφιστής George Sal και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
Στο βίντεο αποτυπώνεται το Ιερό Διός Υψίστου, το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Ρωμαϊκό Θέατρο Δίου, το Ιερό θεάς Δήμητρας, το χωριό Δίον και ο Όλυμπος.
Τι έγραψε ο κινηματογραφιστής σχετικά:
“Το Δίον είναι μεγάλος οικισμός του νομού Πιερίας με 1.336 κατοίκους και ανήκει στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 30 μ., στα ερείπια του αρχαίου Δίου, 15 χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Δίου. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο Δίον πάρκαρα στο βυζαντινό Παρεκκλήσι Αγίου Δημητρίου.Οι πρώτες εικόνες που βλέπετε στο βίντεο με την βρύση είναι απο εκεί. Απο τους ομορφότερους αρχαιολογικους χώρους στην Ελλάδα.
Συνδυάζονται αρχαία τείχη , ιερά, θέρμες, θέατρα , οικίες, με το στοιχείο του νερού με αποτέλεσμα να νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε κάποιον αρχαίο παράδεισο. Καταπράσινη περιοχή αποπνέει ιερότητα και σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Τα μονοπάτια πότε πλακόστρωτα, πότε στη γη περιποιημενα όπως επίσης και οι αναρίθμητες γεφυρουλες. Στο βάθος πίσω αχνοφαίνεται μεγαλοπρεπής και αγέρωχος ο συννεφοσκεπασμένος Όλυμπος.
Στο βίντεο βλέπετε το Ιερό Διός Υψίστου,το Ιερό θεάς Δήμητρας,το Αρχαίο Θέατρο Δίου / Dion Ancient Theater, το Ρωμαϊκό Θέατρο Δίου, το χωριό Δίον κ τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο”.

Δείτε το βίντεο και θα μείνετε με το στόμα ανοικτό:

Πηγή: parallaximag.gr