Άρχισε το λιομάζωμα στους ελαιώνες της Πιερίας για την παραγωγή ελαιόλαδου

449

Η παραγωγή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «Θεϊκό Όλυμπος» σηματοδότησε μια νέα εποχή για το Πιερικό ελαιόλαδο. Ξεκίνησε το λιομάζωμα.

Ξεκίνησε και φέτος το λιομάζωμα στην Πιερία και ο καρπός της ελιάς παίρνει σιγά σιγά το δρόμο του για το λιοτρίβι, για να δώσει το δώρο της που είναι το ελαιόλαδο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με το καθιερωμένο αγιασμό, στο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο του Αστέριου Γκριμούρα στη Σκοτίνα Πιερίας ξεκίνησε για την άτυπη ομάδα πιστοποιημένων ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, η παραγωγή και φέτος του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «Θεϊκό Όλυμπος».

Τα τελευταία χρόνια με γνώμονα την παραγωγή υψηλής ποιότητας Ελαιολάδου και σύμμαχο την συνέχιση της εφαρμογής του φιλο-περιβαντολογικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, η συγκεκριμένη πιστοποιημένη ομάδα ελαιοπαραγωγών κατάφερε να διατηρεί την πρωτιά στην τιμή του ελαιολάδου που παράγει, τονίζεται σχετικά. «Πώς να μη διατηρεί όμως την πρωτιά, αφού με το που ξεκίνησε η διαδικασία και ρίχτηκαν οι πρώτες πλαστικές κλούβες με τις ελιές στην χοάνη εισαγωγής, το άρωμα της ελιάς απλώθηκε παντού, και μετά από μιάμιση περίπου ώρα που άρχισε να ρέει το ελαιόλαδο», υπογραμμίζεται.

Όλος ο χώρος του ελαιοτριβείου μοσχομύρισε φρέσκο ελαιόλαδο. Η παραγωγή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «Θεϊκό Όλυμπος» σηματοδότησε μια νέα εποχή για το Πιερικό ελαιόλαδο, δίνοντας την δυνατότητα να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει τόσο στην Ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Πηγή: voria.gr