«Από Θεού άρξασθαι» η παραγωγή ελαιολάδου στην μαγευτική Πιερία

306

Ξεκίνησε και φέτος (2019) το λιομάζωμα στην Πιερία και ο ευλογημένος καρπός της ελιάς παίρνει σιγά σιγά το δρόμο του για το λιοτρίβι, για να μας δώσει το ανεκτίμητο δώρο της που είναι το ελαιόλαδο.

Με το καθιερωμένο αγιασμό, στο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο του κ Αστέριου Γκριμούρα στην Σκοτίνα Πιερίας ξεκίνησε για την άτυπη ομάδα πιστοποιημένων ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας η παραγωγή και φέτος του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨.

Τα τελευταία χρόνια με γνώμονα την παραγωγή υψηλής ποιότητας Ελαιολάδου και σύμμαχο την συνέχιση της εφαρμογής του φιλο-περιβαντολογικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, η συγκεκριμένη πιστοποιημένη ομάδα ελαιοπαραγωγών κατάφερε να διατηρεί την πρωτιά στην τιμή του ελαιολάδου που παράγει. Πώς να μη διατηρεί όμως την πρωτιά, αφού με το που ξεκίνησε η διαδικασία και ρίχτηκαν οι πρώτες πλαστικές κλούβες με τις ελιές στην χοάνη εισαγωγής, το άρωμα της ελιάς απλώθηκε παντού, και μετά από μιάμιση περίπου ώρα που άρχισε να ρέει το ελαιόλαδο.

Όλος ο χώρος του ελαιοτριβείου μοσχομύρισε φρέσκο ελαιόλαδο. Η παραγωγή του εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨ σηματοδότησε μια νέα εποχή για το Πιερικό ελαιόλαδο, δίνοντας την δυνατότητα να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει τόσο στην Ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

 

Να ευχηθούμε μια καλή ελαιοκομική χρονιά με ακόμη καλύτερο ελαιόλαδο!!!

 

Δημήτρης Ρουκάς

  1. Sc. Τεχν. Γεωπόνος