Στην άκρη οι πολιτικές κοκορομαχίες

388

*Του Ηλία Χρυσικού
Οι πολίτες της χώρας μας, δοκιμάστηκαν εδώ και εννέα (9) χρόνια από την κρίση, με τις παλινωδίες και τις ανεπάρκειες του πολιτικού μας συστήματος.

Τα προβλήματα που έχει η χώρα μας, δεν λύνονται με ευχολόγια, με ψέματα και αναρωτιέμαι, εάν μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

Στις εκατό πρώτες μέρες της παρούσας κυβέρνησης βλέπουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Δυστυχώς όμως, στον αντίποδα φίλοι μου, καθημερινά βλέπουμε πολιτικούς να συμφωνούν εν μέρει και σπάνια, αλλά τις περισσότερες φορές να διαφωνούν στις απόψεις τους σε μείζονα θέματα.

Και όλοι εμείς οι πολίτες, να αντιλαμβανόμαστε ότι όταν θέλουν μπορούν να συζητήσουν, χωρίς κραυγές και συνθήματα, με επιχειρήματα και ιδέες.

Ακούσαμε πάμπολλες φορές τις γνωστές απόψεις για τα μνημόνια, για τις ευθύνες τους ενός ή του άλλου κόμματος στη διαχείριση τους, όμως η χώρα, έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της, για να καταφέρει να ανασυνταχθεί ουσιαστικά και να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Νομίζω ότι ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος της εξόδου από την ύφεση και επιστροφής στην κανονικότητα είναι η ανάπτυξη.

Οφείλουμε να πιέσουμε τους πολιτικούς να συνεργαστούν σε κοινή πορεία και έτσι θα τους αναγκάσουμε να συνεργαστούν με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πορεία.

Η χώρα και οι πολίτες έχουν πληρώσει ως τώρα πανάκριβα την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος.

Όσο λοιπόν είναι καιρός ακόμα, ας αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές κοκορομαχίες και ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας.

Στη δημοκρατία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα και άσχετα με το κόμμα που ο καθένας μας ψηφίζει, είναι βέβαιο ότι μας προσφέρεται η δυνατότητα να αναζητήσουμε το καλύτερο.

Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Διευθυντής ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο νομό Πιερίας