Ο βουλευτής Μαραβέγιας εξηγεί πώς προσπάθησε να σώσει τη γυναίκα με ανακοπή

209

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Βόλου με τη γυναίκα που έπαθε ανακοπή στη μέση του δρόμου περιέγραψε o Kωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και γιατρός τόνισε, μιλώντας στο Star, ότι τον ειδοποίησαν να κατέβει, επειδή μία κυρία βρισκόταν ξαπλωμένη στον δρόμο.

«Ήρθε κι ένας άλλος γιατρός που περνούσε από το σημείο. Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε με καρθιοαναπνευστικές μαλάξεις».

Όπως εξήγησε, η 72χρονη γυναίκα «έδειξε στην αρχή να έχει κάποια ανταπόκριση… Έτσι τουλάχιστον φαινόταν από την κόρη του ματιού και τον σφυγμό της».

Λίγο αργότερα έφτασε και το ΕΚΑΒ. Μιλώντας στο Star, o Kωνσταντίνος Σταμνάς, διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, είπε πως η γυναίκα διασωληνώθηκε αμέσως.

«Της δώσαμε τα απαραίτητα φάρμακα και την μεταφέραμε στο νοσοκομείο. Αλλά ήδη ήταν αργά… και διαπιστώθηκε ο θάνατός της κατά τη διαδρομή στο νοσοκομείο. Πιθανόν είχε και καρδιολογικά προβλήματα, οπότε υπέστη ανακοπή» είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν ένα τέταρτο μετά τις 21:00 της Πέμπτης, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Τοπάλη.

Το οδηγούσε ο γιος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος βγήκε έντρομος από το αμάξι και άρχισε να ζητά βοήθεια για την 72χρονη μητέρα του, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στο σημείο βρισκόταν το πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μαρααβέγια, ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Η γνωστή μέθοδος καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ» που επιχείρησαν τόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές.

Δυστυχώς, όμως, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή την άτυχη γυναίκα.

Πηγή: in.gr