Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει περίθαλψη και εκπαίδευση στον ακριτικό Εβρο

281

Τα σχολεία του νομού Εβρου στήριξε το «Μαζί για το Παιδί».

Δεν είναι μόνον η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την πρωτεύουσα από τον Εβρο. Πολύ συχνά οι κάτοικοι των ακριτικών κοινοτήτων θεωρούν, δικαίως, πως ζουν στην αφάνεια και ότι σπάνια υπάρχουν ευήκοα ώτα για τα προβλήματά τους. Ηταν, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντική η τελευταία πρωτοβουλία της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» που ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής στον τομέα της εκπαίδευσης και της περίθαλψης. Χάρις στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της  θα επωφεληθούν άμεσα περισσότερα από 1.700 παιδιά και χιλιάδες άλλα στο μέλλον.  Το δραστήριο επιτελείο του «Μαζί για το Παιδί» εργάζεται με αφοσίωση έτσι ώστε να καλύψει ανάγκες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν από λίγες ημέρες η Ενωση παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Εβρου δύο αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη. Πρόκειται για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που είναι ζωτικός για τη σωτηρία των νεογνών.

«Η σπουδαιότητα της δωρεάς έχει να κάνει και με τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών που προέρχονται από πέντε νομούς σε μια περιοχή 600.000 κατοίκων», είπε η διευθύντρια του Νεογνολογικού τμήματος του ΠΓΝΕ,  Μαριάνθη Σκορδαλά.


Η πρόεδρος της Ενωσης Αλεξάνδρα Μαρτίνου στο κέντρο.

Παράλληλα, η  Ενωση κάλυψε εξ ολοκλήρου τις πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες  32 εκπαιδευτικών μονάδων των Δήμων Σουφλίου,  Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενισχύοντας μεταξύ άλλων παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς  και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο της δωρεάς, προσφέρθηκε εξοπλισμός από διαδραστικούς πίνακες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώς βιβλία, χάρτες, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και έπιπλα.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό, η πρόεδρος της Ενωσης Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Νέας Βύσσας που της προσέφεραν οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, δήλωσε πως  το «Μαζί για το Παιδί» θα εξακολουθήσει να είναι στο πλευρό των κατοίκων στον Εβρο, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς χάρις στους οποίους προχώρησε αυτό το έργο.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που δημιουργήθηκε το 1996 και βοηθά παιδιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα  της φτώχειας, της αναπηρίας, της κακοποίησης και της αρρώστιας.  Κάθε χρόνο στηρίζονται  30.000 νεογνά, παιδιά και έφηβοι,  εκ των οποίων 10.000 σε συστηματική βάση.  Για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο τιμήθηκε το 2016 με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.

Πηγή: kathimerini.gr