Επίσκεψη εργασίας της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας

345

Ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα και τη λειτουργία της υπηρεσίας

 

Τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας επισκέφτηκε η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την Πέμπτη 17/10 και ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Διευθυντή κ. Γιώργο Μαυρίδη και τμηματάρχες της υπηρεσίας στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων που συνεχίζει μετά τις εκλογές.

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Στην διάρκεια της συνάντησης και ο Διευθυντής αλλά και οι τμηματάρχες ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης τεσσάρων τουλάχιστον δασονόμων και 18 δασοφυλάκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία πρόσληψη έγινε το 2005. Άλλωστε η κύρωση των δασικών χαρτών, η συνταξιοδότηση σύντομα στελεχών, αλλά και η αναγκαιότητα για την εξέταση τουλάχιστον 9.000 εκκρεμών αιτήσεων πολιτών για εξαγορά ή παραχώρηση γης για αγροτική εκμετάλλευση, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας.

Επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του εξοπλισμού

Επιπλέον, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της υπηρεσίας έχει πλέον ξεπεράσει το όριο ζωής του καθώς η τελευταία αγορά έγινε πριν 22 χρόνια, ενώ δεν υπάρχουν και οι αναγκαίες πιστώσεις για τη συντήρηση των μηχανημάτων. Οι πιστώσεις έρχονται τις περισσότερες φορές καθυστερημένα, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα και στη συντήρηση των δασικών δρόμων και στην πυροπροστασία.

Η κα Σκούφα

Η βουλευτής Πιερίας κα.Σκούφα σημείωσε την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης του Π.Δ για τον Όλυμπο χωρίς να αποποιηθεί των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης στα συνολικά αιτήματα του Διευθυντή και των τμηματαρχών.

Συμπλήρωσε ότι θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση θέτοντας και τα άμεσα προβλήματα της υπηρεσίας, αλλά και την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ζήτησε ακόμη την βοήθεια και του δασαρχείου, ώστε να παραταθεί η σύμβαση των εργαζόμενων στην πυροπροστασία, μιας και έχουν αποκτήσει τώρα και την σχετική εμπειρία.

Τέλος στη συζήτηση ετέθη το ζήτημα της «καθετοποίησης» των Διευθύνσεων Δασών, η άμεση υπαγωγή τους δηλαδή στο αρμόδιο Υπουργείο (Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας), μαζί με την απαραίτητη αναδιάρθρωση και τον καλύτερο καθορισμό των αρμοδιοτήτων των τμημάτων τους.