Πορείες στο κέντρο της Αθήνας – Με προβλήματα η κυκλοφορία

227

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» επικρατεί από το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς είναι προγραμματισμένες συνεχείς πορείες διαμαρτυρίες.

Για τις 17:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία Κούρδων για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Μία ώρα αργότερα, στις 18:30,  φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια καθώς και το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Λίγο πριν τις 16.00 ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά της κατάργησης του ασύλου και γενικά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι φοιτητές, όπως λένε, επιθυμούν να στείλουν «μήνυμα απειθαρχίας προς την κυβέρνηση και το υπουργείο» σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζει να υλοποιήσει.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και έφτασαν μέχρι τη Βουλή, ενώ αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός φοιτητών κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο ώστε να πραγματοποιήσει συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Διαδήλωση πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι και τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενώ το πρωί, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τουρκίας ενάντια στην τουρκική εισβολή, με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη).

Πηγή: kathimerini.gr